fbpx

De jas van het moederschap zit me niet als gegoten.

Zo, dat is maar gezegd. 

Ik houd van feestjes. Alle soorten en maten. Ik kan er de hele week naar uitkijken. Het liefste de variaties met champagne. Maar ik houd ook van bierfeestjes. Dansen tot diep in de nacht. M’n hoge hakken aan en het leven lacht me keihard toe. Die smile is niet meer van mijn gezicht te krijgen. Feestjes met en zonder thema. Met en zonder kinderen. Tegenwoordig dus vaak met. En dan gaan de dingen net even anders. Minder wervelend. Minder confetti. Ofzo. Die hakken worden in praktijk dan toch wat vaker sneakers. 

Ik kom aan bij het betreffende feestje. Zonder man, want die heeft een waterpolowedstrijd. No problem. Mijn mannetjes heb ik in hippe kleren gehesen en ik voel me knap in m’n nieuwe off shoulder Kasjmier sweater. Ik omhels uitbundig mijn vrienden die ik bij binnenkomst tegen het lijf loop. Tot zover picture perfect. Ik heb er zin in! 

Nu even fast forward: mijn peuter klampt zich vast aan m’n been en veegt daarbij driftig zijn neus af aan m’n leather pants. Snot. All-over. Nummer twee tegelijkertijd: “Maaaamm! Ik moet plassen, nu!” Vervolgens: “Oeps. Sorry, mam. Ongelukje.” Zweet op m’n rug, onder mijn wollen truitje. Ik wil wijn. Nu. En een goed gesprek. Met een volwassene. Please. 

Wat volgt is een toiletbezoek om mijn oudste te verschonen waarbij mijn peuter als een blok aan mijn been hangt (nee Friso, niet met je handjes aan de bril. Bah. Dat is bah. Friso! Neeee! Niet aan de wc-borstel, Friso! Blijf daarvan af!) En een middagje springkussen. Met alle andere peuters. Geweldig. In m’n verwassen topje dat onder m’n nieuwe aanwinst verborgen zat. Waait wel lekker door. Er tussenuit knijpen is geen optie. Mijn snottebel houdt me haarscherp in de gaten. Gelukkig vult mijn zus mijn glas af en toe bij. Hoogtepunt van de middag. Klaar met dit feestje. Mannen in de bakfiets en plankgas. Naar huis. Nu.

Ik houd van feestjes. Maar deze feestjas past me niet.

Bekijk ook

  • Cortisolkilo's

    Mijn vriendin Charlotte zit aan m’n keukentafel. Ik check hoe het met haar is en ze begint te vertellen over haar huidige gemoedstoestand. Let’s …
  • Buggybumper

    Weet je wat zo gek is, stelt een vriend van me zonder kinderen. “Nou?” Vraag ik ietwat verstrooid. Nog niet heel super geboeid. “Dat moeders …
  • hallo

    roze muis